HEJ ALLA NYANTAGNA STUDENTER!

Här har vi samlat lite matnyttig information för dig som är ny student!

Hittar du inte det du söker? Kika runt bland de övriga sidorna, eller kontakta oss om du har frågor!

Grattis till din antagning till Högskolan i Halmstad!

Vi förstår om du är glad att du har kommit in på din akademiska utbildning, men vi förstår också om det helt plötsligt har börjat snurra mängder med frågor och praktiska problem som måste lösas. Vi börjar från början så ska vi se om det här kan hjälpa dig!

Det första du ska göra för att vara garanterad din plats är att tacka JA till antagningsbeskedet. Det gör du på antagning.se. Kom ihåg att sista svarsdagen är den 17:e december, efter det är du inte längre garanterad din plats. Du behöver inte ha löst bostad eller andra praktiska problem innan du tackar ja, du kan alltid tacka nej till din utbildning i ett senare skede om det mot förmodan inte skulle lösa sig för dig. Men har du inte tackat ja till din antagning innan den 17:e december går din plats vidare till någon annan.

Sen då?
När börjar terminen och det här med nollning, hur funkar det?
Vårterminen startar i år den 21:e januari och helgen efter terminsstart är det vårnollningen. Information om denna vårnollning kommer dyka upp här på vår hemsida lite senare.

Observera att nollningen är helt frivillig, det enda obligatoriska eventet för alla antagna studenter är uppropet för ditt program. Informationen om vilken dag, vilken tid och vilken plats för uppropet hittar du på högskolans hemsida.

Jag bor ju inte i Halmstad nu, så hur får jag tag på bostad?
Det här är för många den svåraste frågan och tyvärr kan inte Studentkåren hjälpa alla nyantagna studenter med boende. Dock försöker vi så gott vi kan att lösa det för så många som möjligt. Men här är de tips vi kan ge dig som kan hjälpa dig på vägen:

Börja leta i god tid! Det är många som blivit antagna och konkurrensen kommer vara stor.
Räkna inte med en lägenhet med ett förstahandskontrakt. Det låter kanske hårt. Men kan du tänka dig att vara inneboende, hyra i andrahand, bo i kollektiv, bo i korridor eller andra boendeformer så finns det betydligt fler alternativ för dig att välja mellan. Du kan självklart fortsätta söka boende när du sen har flyttat hit, då är dessutom chanserna större för dig att hitta något!

Ställ dig i Studentkårens bostadskö. Studentkåren tillhandahåller korridorsboende på studentboendet Krusbäret. För att ställa dig i bostadskön besöker du hskfastigheter.se efter att du har blivit medlem, vilket du enklast blir under direktbetalning här. Studentkåren har tidigare haft både bostadsgaranti och bostadspott men kan tyvärr inte erbjuda dessa tjänster längre. Vår bostadskö är det enda alternativet till att ha möjlighet att få ett erbjudande från oss.

Ställ dig i bostadskö hos flera bolag. Bland annat hfab.se som är det kommunala bostadsbolaget och willhem.se som också har studentlägenheter i Halmstad. Söker du efter “Studentlägenheter Halmstad” på google får du upp flera bolag som erbjuder studentlägenheter.
Besök gärna grupper på facebook. Exempel på grupper är “Lägenhet/hus uthyres, hyres Halmstad med omnejd” och “Lägenheter Halmstad”. Här kan du även få tips om privata uthyrare och andra fastighetsbolag. Det finns även en egen grupp för just studentbostäder “Studentbostad i Halmstad”.

Vi hoppas att allting kommer att lösa sig för dig och att vi får se dig här på högskolan till våren! Tveka aldrig att ta kontakt med Studentkåren om du har frågor som rör din studietid. Vi finns här för din skull och vårt största fokus är att göra din studietid så bra som möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *