Blir det Högskolan i Halmstad till hösten?

Vi tycker självklart att Halmstad är den ultimata studentstaden och att du självklart ska söka till Högskolan i Halmstad. Speciellt efter vi fått utmärkelsen Årets studentstad 2019/2020!

För att underlätta för dig redan innan sökperioden har stängt och du vet om du har blivit antagen eller inte kommer här nedan några små tips:

– Börja leta bostad i god tid! Det är många som kommer att bli antagna och konkurrensen kommer vara stor. Ställ dig i god tid i kö hos de olika bolagen även om du inte vet om du kommer in ännu.
Räkna inte med en lägenhet med ett förstahandskontrakt. Det låter kanske hårt. Men kan du tänka dig att vara inneboende, hyra i andrahand, bo i kollektiv, bo i korridor eller andra boendeformer så finns det betydligt fler alternativ för dig att välja mellan. Du kan självklart fortsätta söka boende när du sen har flyttat hit, då är dessutom chanserna större för dig att hitta!

– Ställ dig i Studentkårens bostadskö. Studentkåren tillhandahåller korridorsboende. Dessa delas ut genom en bostadskö där den student som står överst på listan får ett erbjudande via mail. För att ställa dig i bostadskön skickar du ett mail till emma.norback@karen.hh.se efter att du har blivit medlem, vilket du enklast blir under direktbetalning på medlem.karen.hh.se. Observera även att det kan ta upp till 3 arbetsdagar innan banken hanterat din betalning. Studentkåren har tidigare haft både bostadsgaranti och bostadspott men kan tyvärr inte erbjuda dessa tjänster längre. Vår bostadskö är det enda alternativet till att ha möjlighet att få ett erbjudande från oss.

– Ställ dig i bostadskö hos flera bolag. Bland annat hfab.se som är det kommunala bostadsbolaget, där samlar du dessutom en poäng per dag som du sedan har möjlighet att söka bostad för, ju fler desto bättre. Besök även samlingssidor som blocket.se. Söker du efter ”Studentlägenheter Halmstad” på google får du upp flera bolag som erbjuder studentlägenheter. Besök gärna grupper på facebook. Exempel på grupper är ”Lägenhet/hus uthyres, hyres Halmstad med omnejd” och ”Lägenheter Halmstad”. Här kan du även få tips om privata uthyrare och andra fastighetsbolag. Det finns även en egen grupp för just studentbostäder ”Studentbostad i Halmstad”.

– Ta reda på mer information om Högskolan i Halmstad på hh.se eller om Halmstad som stad på destinationhalmstad.se.

Har du några frågor om studielivet vid Högskolan i Halmstad eller studietiden generellt är det bara att kontakta oss. Studentkåren består av studenter som arbetar för studenter, studietiden är vår specialitet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *