GRATTIS ALLA NYANTAGNA STUDENTER!!

HEJ, OCH GRATTIS TILL DIN ANTAGNING TILL HÖGSKOLAN I HALMSTAD!

Vi förstår om du är glad att du har kommit in på din akademiska utbildning, men vi förstår också om det helt plötsligt har börjat snurra mängder med frågor och praktiska problem som måste lösas. Vi börjar från början så ska vi se om det här kan hjälpa dig!

Det första du ska göra för att vara garanterad din plats är att tacka JA till antagningsbeskedet. Det gör du på antagning.se. Kom ihåg att sista svarsdagen är den 26:e juli, efter det är du inte längre garanterad din plats. Du behöver inte ha löst bostad eller andra praktiska problem innan du tackar ja, du kan alltid tacka nej till din utbildning i ett senare skede om det mot förmodan inte skulle lösa sig för dig. Men har du inte tackat ja till din antagning innan den 26:e juli går din plats vidare till någon annan.

Sen då? När börjar terminen och det här med nollning, hur funkar det?
Höstterminen startar i år den 2:e september och innan dess är nollningen. Nollningen startar den 22:e augusti och är sedan ett äventyr på tio dagar! Nollningen är något vi på Studentkåren är väldigt stolta över och vi skryter gärna med att vi har en av Sveriges bästa nollningar. De ideella studenter som arrangerar nollningen har planerat den i över ett halvår så den kommer garanterat att bli superbra!

För mer information om nollningen bör du kolla in nollning.nu, där finns även programspecifik information som kommer att uppdateras löpande ju närmre nollningen vi kommer.

Observera att nollningen är helt frivillig, det enda obligatoriska eventet för alla antagna studenter är uppropet för ditt program. Informationen om vilken dag, vilken tid och vilken plats för uppropet kommer du få via brev hem i brevlådan om några veckor.

Jag bor ju inte i Halmstad nu, så hur får jag tag på bostad?
Det här är för många den svåraste frågan och tyvärr kan inte Studentkåren hjälpa alla nyantagna studenter med boende. Dock försöker vi så gott vi kan att lösa det för så många som möjligt. Att du bor långt från Halmstad och inte kan pendla ger dig tyvärr inte heller någon förtur. Men här är de tips vi kan ge dig som kan hjälpa dig på vägen:

Börja leta i god tid! Det är många som blivit antagna och konkurrensen kommer vara stor.
Räkna inte med en lägenhet med ett förstahandskontrakt. Det låter kanske hårt. Men kan du tänka dig att vara inneboende, hyra i andrahand, bo i kollektiv, bo i korridor eller andra boendeformer så finns det betydligt fler alternativ för dig att välja mellan. Du kan självklart fortsätta söka boende när du sen har flyttat hit, då är dessutom chanserna större för dig att hitta något eftersom söktrycket har minskat!

Ställ dig i Studentkårens bostadskö! Vi tillhandahåller både korridorsboenden och smålägenheter. Dessa delas ut genom en bostadskö där den student som står överst på listan får ett erbjudande. Besök hskfastigheter.se efter att du har blivit medlem, vilket du enklast blir under direktbetalning på vår medlemsportal. Studentkåren har tidigare haft både bostadsgaranti och bostadspott men kan tyvärr inte erbjuda dessa tjänster längre. Vår bostadskö är det enda alternativet till att ha möjlighet att få ett erbjudande från oss.

Ställ dig i bostadskö hos flera bolag. Bland annat hfab.se som är det kommunala bostadsbolaget och Willhem som också har en hel del studentlägenheter i Halmstad. Besök även samlingssidor som exempelvis blocket.se. Söker du efter ”Studentlägenheter Halmstad” på google får du upp flera bolag som erbjuder studentlägenheter. Besök gärna grupper på facebook. Exempel på grupper är ”Lägenhet/hus uthyres, hyres Halmstad med omnejd” och ”Lägenheter Halmstad”. Här kan du även få tips om privata uthyrare och andra fastighetsbolag. Det finns även en egen grupp för just studentbostäder ”Studentbostad i Halmstad/Student accommodation in Halmstad”. Besök även “externa bostadförmedlare” här på vår hemsida så hittar du privata uthyrare.

Avslutningsvis vill vi tipsa om Högskolan i Halmstads hemsida, hh.se. Där finns mycket nyttig information som är bra att känna till när du precis har blivit antagen. Under de närmaste veckorna kommer du förhoppningsvis att få ett telefonsamtal dels från Högskolan och dels från oss. Då har du möjlighet att reda ut alla kvarstående frågetecken. Du kommer även att få information hem i brevlådan till den adress där du är folkbokförd.

Vi hoppas att allting kommer att lösa sig för dig och att vi får se dig här på nollningen i höst! Tveka aldrig att ta kontakt med Studentkåren om du har frågor som rör din studietid. Vi finns här för din skull och vårt största fokus är att göra din studietid så bra som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *