GRATTIS ALLA NYANTAGNA STUDETNER!

HEJ, OCH GRATTIS TILL DIN ANTAGNING TILL HÖGSKOLAN I HALMSTAD OCH ÅRETS STUDENTSTAD!

Vi förstår om du är glad att du har kommit in på din akademiska utbildning, men vi förstår också om det helt plötsligt har börjat snurra mängder med frågor och praktiska problem som måste lösas, inte minst nu i dessa tider. Vi börjar från början så ska vi se om det kan hjälpa dig!

Det första du ska göra för att vara garanterad din plats är att tacka JA till antagningsbeskedet. Det gör du på antagning.se. Kom ihåg att sista svarsdagen är den 24:e juli, efter det är du inte längre garanterad din plats. Du behöver inte ha löst bostad eller andra praktiska problem innan du tackar ja, du kan alltid tacka nej till din utbildning i ett senare skede om det mot förmodan inte skulle lösa sig för dig. Men har du inte tackat ja till din antagning innan den 24:e juli går din plats vidare till någon annan.

Sen då? När börjar terminen och det här med nollning, hur funkar det?
Höstterminen startar i år den 31:a augusti och innan dess skulle det i vanliga fall ha varit en nollningen. Men tyvärr kommer vi inte att kunna erbjuda en säker nollningen i dess vanliga form i år, utan den är istället framflyttad till januari då vi hoppas att situationen kring covid-19 har lugnat ner sig. Du kan läsa mer om hur vi tänker kring nollningen 2020 genom att klicka här. Istället kommer vi att erbjuda digitala alternativ till att lära känna campus, Halmstad som stad och högskolan. All information kommer du att få till dig när det närmar sig.

 Håll koll på uppropet för ditt program! Det är ett obligatoriskt moment för att du ska få behålla din plats. Informationen om vilken dag, vilken tid och vilken plats för uppropet kommer du att få från högskolan.

Jag bor ju inte i Halmstad nu, så hur får jag tag på bostad?
Det här är för många den svåraste frågan och tyvärr kan inte Studentkåren hjälpa alla nyantagna studenter med boende. Dock försöker vi så gott vi kan att lösa det för så många som möjligt. Att du bor långt från Halmstad och inte kan pendla ger dig tyvärr inte heller någon förtur.

Det är många som blivit antagna och konkurrensen kommer vara stor, börjar därför att leta boende i god tid! Kan du tänka dig att vara inneboende, hyra i andrahand, bo i kollektiv, bo i korridor eller andra boendeformer så finns det betydligt fler alternativ för dig att välja mellan än om du enbart försöker hitta ett förstahandskontrakt. Att bo tillsammans med andra när du själv är ny i en främmande stad kan dessutom vara en trygghet. Du kan självklart fortsätta söka boende när du sen har flyttat hit, då är dessutom chanserna större för dig att hitta något eftersom söktrycket har minskat!

Studentkåren tillhandahåller både korridorsboenden och smålägenheter. Dessa delas ut genom en bostadskö där den student som står överst på listan får ett erbjudande. Besök hskfastigheter.se efter att du har blivit medlem, vilket du enklast blir under direktbetalning på vår medlemsportal.

Avslutningsvis vill vi tipsa om Högskolan i Halmstads hemsida, hh.se. Där finns mycket nyttig information som är bra att känna till när du precis har blivit antagen. Under de närmaste veckorna kommer du förhoppningsvis att få ett telefonsamtal dels från Högskolan och dels från oss. Då har du möjlighet att reda ut alla kvarstående frågetecken. Du kommer även att få information hem i brevlådan till den adress där du är folkbokförd och via den mail du har registrerad hos antagning.se.

Vi hoppas att allting kommer att lösa sig för dig och att vi får se dig här i höst! Tveka aldrig att ta kontakt med Studentkåren om du har frågor som rör din studietid. Vi finns här för din skull och vårt största fokus är att göra din studietid så bra som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *