PRESSMEDDELANDE – NOLLNING 2020 FLYTTAS FRAM!

Med anledning av covid-19 väljer Halmstad Studentkår att flytta fram årets Nollning och välkomnandet av nya studenter. Nollningen engagerar över 1500 studenter och utifrån de nuvarande restriktionerna kan inte Nollningen genomföras utan att riskera en smittspridning. Nollningen kommer därför att genomföras i början av nästa termin.

“Det blir en ohållbar situation där vi kan riskera hälsan på de nya studenterna och alla de studenter som engagerar sig.’ – Amanda Persson, Ordförande Nollningen.

Enligt tradition välkomnas nya studenter till Högskolan i Halmstad med ett 10 dagars evenemang under augusti kallad Nollningen. De nuvarande restriktionerna för att minska smittspridningen i Sverige gör att den traditionella Nollningen inte kan genomföras. Vi som ansvariga, Halmstad Studentkår, ser inte att vi till fullo kan säkerställa en miljö där det inte kan förekomma smittspridning.

Till hösten kommer däremot Högskolan att öppna upp sin verksamhet och ha campusbaserad undervisning igen. Studenterna, nya som gamla, kommer då att komma tillbaka till högskolan och många av dem längtar redan nu efter en normal vardag och ser Nollningen som ett steg i den riktningen. Målet med vår nollning är att skapa en trygghet för nya studenter genom kunskap, gemenskap och glädje. Vi ser då ett stort behov att ändå genomföra en Nollning för att välkomna de nya studenterna och för att skapa en större gemenskap bland alla studenter på Högskolan i Halmstad.

Med den bakgrunden väljer Halmstad Studentkår att inte ställa in Nollningen 2020 utan att flytta fram den till januari 2021. Hösten kommer med stor sannolikhet fortfarande präglas av restriktioner för att minska smittspridningen, det här påverkar när Nollningen kan genomföras då vårt mål är att Nollningen ska genomföras på ett liknande sätt som i vanliga fall i augusti. Arbetet med att välkomna de nya studenterna påbörjas redan i höst med nya sorters aktiviteter för att förgylla deras studietid. Evenemang både digitalt och fysiskt planeras och kommer att genomföras under hösten utifrån de rådande restriktioner.

Halmstad Studentkår välkomnar alla er nya studenter och bjuder in er till en oförglömlig Nollning, en ni tidigare aldrig har skådat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *