Buddyprogrammet

Fler funderingar?

Kontakta Samordnaren för internationella studenter lina.fagerberg@karen.hh.se.

Vill du lära känna människor från andra kulturer, öva på språk eller skaffa nya vänner? Då är Buddyprogrammet rätt aktivitet för dig!

Vill du bli Buddymentor?

Något som vi på Halmstad Studentkårt arbetar flitigt med är att se till att både internationella (och svenska) studenter ska känna sig välkomna till Högskolan i Halmstad som välkomnar uppåt 500 internationella studenter årligen. Om du för närvarande är student på Högskolan i Halmstad och är nyfiken på att lära dig mer om andra kulturer, skaffa nya vänner, öva på andra språk eller nätverka så kan du anmäla dig till att bli Buddymentor!

Som Buddy till internationella studenter så hjälper du dem med stöd och råd under vistelsen i Halmstad samt fortsätter kontakten under terminens gång.
Som Buddy kommer du bli tilldelad en grupp på 2-5 Buddies som du kommer stötta och hjälpa samt träffa några gånger efter behov varefter terminen fortlöper. När terminen är slut och du är färdig med att vara buddy så får du tre VG-poäng vilket är jättebra att ha om du är intresserad av att själv plugga utomlands en termin. Likaså är det toppen att ha på CV:et att du nätverkat med individer från andra kulturer plus att du övar på din engelska! Är du inte intresserad av VG-poäng kan du istället få ett skriftligt intyg.

Vem kan bli Buddymentor?
Alla som studerar på Högskolan i Halmstad och befinner sig på plats i Halmstad kan ansöka till att bli Buddy. De enda kraven är alltså att du är student och att du inte ska vara borta under en längre tid under terminens gång.

Buddyriktlinjer
Vi förstår helt och hållet att studierna tar upp mycket tid och att din tid är allt annat än oändlig. Därför är det väldigt få krav som ställs från Studentkåren på er som vill vara Buddymentorer. Ett måste är dock att du tar kontakt med dina Buddies, kanske genom en chattgrupp och frågar dem om de har några frågor, problem eller allmänna bekymmer inför sin tid i Halmstad. Du bör också upprätthålla denna kontakt under resten av terminen. Likaså kommer vi på Studentkåren bjuda in till ett inledande informationsmöte som ni bör delta på.

När dina Buddies har anlänt säkert i Halmstad och stressen har lagt sig efter terminens första veckor så är det upp till dig och dina Buddies hur mycket kontakt ni vill ha. Vi tycker att det vore en toppenidé om ni skulle vilja mötas upp, lära känna varandra bättre, lära er om varandras länder och språk och kanske möta upp andra Buddy-grupper. Buddy-programmet är skapat för att du och de internationella och svenska studenterna ska ha en rolig tid och lära er av varandra. Men om du har några frågor eller problem som uppstår längst med vägen så är du mer än välkommen att kontakta Samordnaren för Internationella Studenter på Studentkåren.

Medlemskap i Studentkåren är inget krav för att bli Buddy.

Här hittar du en Buddy-guidebok om du är intresserad av lite tips och trix till att vara Buddy.

Aktiviteter att hitta på med din Buddy
Studentkåren arrangerar massa aktiviteter för sina medlemmar och andra studenter på Högskolan. Så om du har slut på idéer om vad som kan vara en rolig aktivitet att göra med dina Buddies är du mer än välkommen att besöka dessa aktiviteter. Det finns till exempel något som heter ”Häng med” som välkomnar både internationella och svenska studenter som vill ha roligt och upptäcka Halmstad. Det är helt gratis att delta (förutom om du vill köpa en glass eller två).

Förslag på aktiviteter för er att hitta på:

– Besöka Studentkårens pub Lilla Hjärtat
– Gå på “Häng med”, ett samarbete mellan Studentkåren och Studenthälsan
– Delta i andra event som våra Kårorgan organiserar, håll utkik på vår Facebook-sida!

För mer information om våra aktiviteter besök vår Facebook-sida “Halmstad Studentkår”.

Hur ser processen att bli Buddymentor ut?
När anmälningstiden har gått ut kommer vi gå igenom ansökningarna och tilldela respektive Buddymentor 2-5 stycken internationella eller svenska studenter.

1. Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter
2. Som Buddy får du kontaktuppgifter till dina buddies
3. Du kan kontakta dem via mail eller Facebook
4. Dina buddies får möjlighet att ställa frågor till dig och ni kan tillsammans planera träffar efter behov

Anmäl dig att bli Buddy här!

Vill du ha en Buddymentor?

Buddyprogrammet är ett mentorskap som arrangeras av University Friendship Organization och Samordnaren för Internationella studenter på Halmstad Studentkår. Buddyprogrammet riktar sig till internationella studenter såväl som Svenska som vill nätverka, ha stöd under och inför sin vistelse eller ha någon att ställa frågor till som är på plats i Halmstad. En Buddymentor är en student på Högskolan som kan hjälpa dig att besvara de frågetecken som uppstår och som kan introducera dig för studentlivet i Halmstad.

Medlemskap i Halmstad Studentkår är inte ett krav för att få en Buddymentor och tillsammans kan ni planera olika aktiviteter, öva på er engelska, svenska eller andra språk som ni har gemensamma. Ni kan även hålla kontakten under terminen ifall du stöter på problem under din vistelse och behöver tips och råd. Studentkåren arbetar kontinuerligt för att det ska finnas aktiviteter för dig och din Buddy att hitta på.

Notera att Buddyprogrammet förlitar sig på ideellt engagerade studenter vilket betyder att vi inte kan utlova att alla som anmäler sig får en Buddymentor. Vi arbetar dock flitigt för att få studenter motiverade att gå med i programmet.

Hur ser processen att få en Buddymentor ut?
När du ansöker om att få en Buddymentor kommer du inom några veckor att bli kontaktad av din Buddymentor via mail. Du kommer att bli placerad i en Buddygrupp om 2-5 personer som leds av en student på Högskolan, alltså din Buddymentor.

1. Fyll i formuläret nedan med kontaktuppgifter och lite information om dig själv
2. Efter några veckor kommer din Buddy att kontakta dig via mail
3. Du får chansen att ställa de frågor som du har till din Buddy och planera träffar utefter era behov

Registrera dig nedan och så får du förhoppningsvis en Buddy tilldelad till dig!

Anmäl dig för att få en buddy här!

Har du fler frågor angående Buddyprogrammet och vad det innebär att få en Buddy eller att vara Buddymentor? Hör av dig till Samordnare för internationella studenter på Halmstad Studentkår: lina.fagerberg@karen.hh.se