Buddyprogrammet

Fler funderingar?

Kontakta Samordnaren för internationella studenter deniz.kruuse@karen.hh.se.

Vill du lära känna människor från andra kulturer, öva på språk eller skaffa nya vänner? Då är Buddyprogrammet rätt aktivitet för dig!

Vill du bli Buddymentor?

Något som vi på Halmstad Studentkår arbetar flitigt med är att se till att studenter ska känna sig välkomna till Högskolan i Halmstad som välkomnar uppåt 500 internationella studenter årligen. Om du för närvarande är student på Högskolan i Halmstad och är nyfiken på att lära dig mer om andra kulturer, skaffa nya vänner, öva på andra språk eller nätverka så kan du anmäla dig till att bli Buddymentor.

Som Buddymentor kommer du bli tilldelad en grupp på 2-5 Buddies som du kommer träffa och stötta varefter terminen fortlöper. Vid terminens slut får du tre VG-poäng vilket ger dig en konkurrensfördel om du är intresserad av att själv ansöka om att plugga utomlands en termin. Det är även meriterande i jobbsökande att du har nätverkat med individer från andra kulturer plus att du övar på din engelska! Är du inte intresserad av VG-poäng kan du istället få ett skriftligt intyg.

Vem kan bli Buddymentor?
Alla som studerar på Högskolan i Halmstad och befinner sig på plats i Halmstad kan ansöka till att bli Buddymentor. De enda kraven är alltså att du är student och att du inte ska vara borta under en längre tid under terminens gång. Medlemskap i Studentkåren är inget krav för att bli Buddy.

Anmäl dig att bli Buddymentor här!

Riktlinjer

Om man vill bli en Buddymentor åtar man sig att uppfylla nedanstående:

 • närvara vid introduktionsträffen ”Att vara en Buddymentor” (eller motsvarande)
 • planera och genomföra åtminstone 2-3 aktiviteter med dina Buddies under terminens gång
 • finnas tillgänglig för frågor från sina Buddies under terminen
 • genomföra en skriftlig utvärdering vid terminens slut.
 • Här hittar du en Buddy-guidebok om du är intresserad av lite tips och trix till att vara Buddy.

  Aktiviteter att hitta på med din Buddy
  Studentkåren arrangerar aktiviteter för sina medlemmar och andra studenter på Högskolan som du och din Buddygrupp är mer än välkomna att delta i. Det är alltså inte ett krav att hitta på egna aktiviteter. Det finns till exempel något som heter ”Häng med” som välkomnar både internationella och svenska studenter som vill ha roligt och upptäcka Halmstad. Målet för dessa aktiviteter är att de ska vara gratis.

  Förslag på aktiviteter för er att hitta på:
  – Besöka Studentkårens pub Lilla Hjärtat
  – Gå på “Häng med”, ett samarbete mellan Studentkåren och Studenthälsan
  – Delta i andra event som våra Kårorgan organiserar, håll utkik på vår Facebook-sida!
  – Fika
  – Handla/besöka butiker tillsammans
  – Motionera ihop

  För mer information om våra aktiviteter besök vår Facebook-sida “Halmstad Studentkår“.

  Hur ser processen att bli Buddymentor ut?
  När anmälningstiden har gått ut kommer vi gå igenom ansökningarna och tilldela respektive Buddymentor 2-5 stycken internationella studenter.
  1. Fyll i formuläret nedan.
  2. Som Buddymentor får du kontaktuppgifter till dina buddies
  3. Du kan kontakta dem via mail eller Facebook
  4. Dina buddies får möjlighet att ställa frågor till dig och ni kan tillsammans planera träffar efter behov.

  Vill du ha en Buddymentor?

  Buddyprogrammet är ett mentorskap som arrangeras av University Friendship Organization och Samordnaren för Internationella studenter på Halmstad Studentkår. Buddyprogrammet riktar sig till internationella studenter såväl som svenska som vill nätverka, ha stöd under och inför sin vistelse eller ha någon att ställa frågor till som är på plats i Halmstad. En Buddymentor är en student på Högskolan som kan hjälpa dig att besvara de frågetecken som uppstår och som kan introducera dig för studentlivet i Halmstad.

  Medlemskap i Halmstad Studentkår är inte ett krav för att få en Buddymentor och tillsammans kan ni planera olika aktiviteter, öva på er engelska, svenska eller andra språk som ni har gemensamma. Ni kan även hålla kontakten under terminen ifall du stöter på problem under din vistelse och behöver tips och råd. Studentkåren arbetar kontinuerligt för att det ska finnas aktiviteter för dig och din Buddymentor att hitta på.

  Notera att Buddyprogrammet förlitar sig på ideellt engagerade studenter vilket betyder att vi inte kan utlova att alla som anmäler sig får en Buddymentor. Vi arbetar dock flitigt för att få studenter motiverade att gå med i programmet.

  Hur ser processen att få en Buddymentor ut?
  När du ansöker om att få en Buddymentor kommer du inom några veckor att bli kontaktad av din Buddymentor via mail. Du kommer att bli placerad i en Buddygrupp om 2-5 personer som leds av en student på Högskolan, alltså din Buddymentor.
  1. Fyll i formuläret nedan med kontaktuppgifter och lite information om dig själv
  2. Efter några veckor kommer din Buddy att kontakta dig via mail
  3. Du får chansen att ställa de frågor som du har till din Buddy och planera träffar utefter era behov

  Registrera dig nedan och så får du förhoppningsvis en Buddy tilldelad till dig!

  Anmäl dig för att få en buddy här!

  Har du fler frågor angående Buddyprogrammet och vad det innebär att få en Buddy eller att vara Buddymentor? Hör av dig till Samordnare för internationella studenter på Halmstad Studentkår: deniz.kruuze@karen.hh.se