Engagera dig

Vill du anordna fester för andra studenter? Då är det kanske Hjärter6 eller Thorax som du ska söka dig till. Är du intresserad av att få ett bra kontaktnät med näringslivet kanske Karriär är rätt plats för dig. Om du vill hjälpa internationella studenter med integrationen i det svenska samhället eller berika din fritid är det UFO du ska vända dig till! Nollningen arrangeras av organet med samma namn, så om du vill sitta med och forma nästa års från grunden borde du söka dig dit. Vill du påverka din och dina medstudenters framtid då kan du sitta med i de olika råd och styrelser som finns på Högskolan.

En annan nyttig sak är att du under dina olika uppdrag lär dig otroligt mycket av olika branscher som du kan ha nytta av i framtiden! En hel del utbildningar erbjuds av studentkåren beroende på vad du har för inriktning på ditt engagemang. Dessutom får du VG-poäng som gör dig mer konkurrenskraftig om du vill söka utlandsstudier. En annan viktig sak som man inte får glömma är att du får en meningsfull fritid och garanterat många roliga nya vänner och minnen!

Hoppas att just du känner dig sugen på att engagera dig! Har du några frågor så är det bara att kontakta oss. Vi ses!

 • Studentrepresentanterna
  Som studentrepresentant sitter du med i en styrelse tillsammans med lärare, förvaltningspersonal eller andra anställda från högskolan. Du läser handlingar (material ex. texter) inför möten, går på möten och får ibland utföra research eller rapportera någonting efteråt. Du deltar även aktivt på månadsmötena tillsammans med högskolans andra studentrepresentanter som arrangeras tillsammans med Studentsupport.

 • Karriär
  Karriär arbetar för att studenter vid Högskolan i Halmstad ska få erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna bl.a. workshops, företagsbesök, mingel och inspirationsföreläsningar. Gilla vår Facebooksida Karriär

  Styrelsen består av: 
  Linnea Håkansson – Ordförande
  Ricardo Bergvall – Vice Ordförande
  Emma Krupic – Företagsansvarig
  Elin Erner – Marknadsföringsansvarig
  Sally Stenberg – Mäss- och eventansvarig
  Catharina Hämäläinen – Mäss- och eventansvarig

 • Thorax
  Thorax främjar overallskulturen, bland annat genom att anordna overallsgasquer och Gröna Milen. Deras största uppdrag är att anordna Hjärtslaget, en tredagars phest i februari där studenter från hela Sverige kommer för att phesta, leka och spela Thoraxbingo. Vill du veta mer kolla in Hjärtslagets webbplats eller gilla vår Facebooksida Thorax.

  Styrelsen består av:
  Emil Blom – Klinikchef
  Karin Trygg – Vice Klinikchef
  Alexandra Brackmann – Neurolog
  Johanna Kahlqvist – Radiolog
  Rasmus Johansson – Narkosläkare
  Anna Bohman- Pediatriker
  Fannie Andersson – Patolog
  Jonathan Jaginder – Miss Thorax
  David Sonne – Mr Thorax

 • Hjärter6
  Hjärter6 är de som driver vår pubverksamhet med sköna afterworks, pubkvällar, phestevent som födelsedagsfest och gasquer m.m. De hänger allt som oftast på vårt kårhus Lilla Hjärtat, studenternas hus på Nässjögatan 6.
  Håll dig uppdaterad och kolla in vad som händer på Hjärter6:s Facebooksida.

  Styrelsen består av:
  Victoria Gerelius – Ordförande
  Johanna Sjögren Eliasson – Vice ordförande
  Gustav Karlsson – Pubmästare
  Sandra Berg – Inköpsmästare
  Josefin Afara – Nöjesmästare
  Jimmy Nguyen – Köksmästare
  Emilia Hammarstrand – PR-mästare
  Ida Andersson – Personalmästare
  Calle Wikstöm – Husmästare

 • UFO

  UFO står för University Friendship Organization och UFOs syfte är att hjälpa studenter på Högskolan i Halmstad få nya vänner, umgås, och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda. UFO drivs av studenter vid Högskolan i Halmstad som på frivillig basis planerar och organiserar aktiviteter, resor och andra evenemang för både internationella och svenska studenter. För att nämna några tidigare aktiviteter har UFO arrangerat resor till Lappland, älgsafari, besök till Liseberg, skridskoåkning i Helsingborg, skidåkning på Vallåsen, grilllning och minigolf.

  För att delta i UFOs aktiviteter krävs inte att du är medlem i Halmstad Studentkår, men om du är det får du rabatt på deltagaravgifter och biljetter. Följ gärna oss på Facebook, där du finner uppdaterad information om våra evenemang, aktiviteter och resor och dessutom kan komma i kontakt med andra studenter. Vill du kontakta oss får du gärna göra även det via vår Facebooksida.

  Styrelsen består av:

  August Olsson – Ordförande
  Elin Wallerstedt – Vice Ordförande
  Sweta Shankar– Eventansvarig
  Sofia Banjac – Eventansvarig
  Sheik Atiqul Alam Mishuk – Företagskontakt
  Vakant – Buddyansvarig
  Adam Danielsson – Marknadsföringsansvarig
  Vakant – Marknadsföringsansvarig
  Vakant – UFO ambassador

  Buddyprogrammet är ett mentorskap som arrangeras av UFO och samordnaren för internationella studenter på Halmstad Studentkår . Medlemskap i Studentkåren krävs inte och svenska såväl som internationella studenter är välkomna att ansöka (ansökningsformuläret är dock på engelska). Tillsammans med din Buddy kan du planera aktiviteter på din fritid, öva på engelska eller andra språk eller bara hålla kontakten utifall att du stöter på problem och behöver lite vägledning. Eller varför inte starta en Buddygrupp tillsammans med dina nya vänner? Vi kommer försöka matcha ihop dig med en Buddy med liknande intressen. Fyll bara i formuläret så kontaktar vi dig så fort vi hittar en matchning.

  Att ha en Buddy
  Om du är ny på högskolan eller vill träffa nya vänner kan du ansöka om att få en Buddy. Det är upp till dig och din Buddy att bestämma vad ni vill hitta på tillsammans. Ni kan till exempel shoppa ihop, fika, plugga, gymma, baka, laga mat eller besöka nya platser. Studentkåren och Högskolan kommer också planera aktiviteter som ni kan gå på tillsammans. Att ha en Buddy är ett bra sätt att göra det mesta av din tid som student!

  Att bli en Buddy
  Att bli en Buddy är väldigt skoj. Du kan få vänner för livet, lära dig om olika kulturer och språk eller prova en ny hobby. Men det innebär också ansvar. För att hjälpa dig bli den bästa Buddyn du kan vara har vi skrivit ner vad som förväntas av dig som Buddy i kontraktet som du hittar nedan. När du har uppfyllt ditt åtagande som Buddy under en termin får du ett skriftligt intyg som visar att du ägnat din fritid till att hjälpa någon. Jättebra för dig och för ditt framtida yrkesliv!
  Om du har frågor om Buddy programmet, kontakta gärna samordnaren för internationella studenter!

 • Nollningen
  Halmstad Studentkår anordnar varje år en nollning för högskolans nya studenter. Överstaben är det kårorgan som arbetar tillsammans med studentkåren och Studentsupport för att välkomna nya studenter in till studentlivet, studentkåren och Högskolan i Halmstad. Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje – ett mål som vi hela tiden syftar tillbaka på under vårens arbete med staberna. Överstaben börjar sitt arbete tillsammans med de 16 olika staberna och engagerade från alla olika programuppdelningar inför nollningen redan i februari. Arbetet börjar såpass tidigt för att både Överstaben och staber ska hinna arbeta igenom allt i lugn och ro så att nollningen lever upp till målet som sätts varje år av de engagerade. Vi tror på att en lång planeringstid och utbildningar gör vår nollning till en av Sveriges bästa! Du hittar all info om årets nollning på vår hemsida. Om du har några specifika frågor men inte vet vem du ska kontakta, maila kontakt@nollning.nu.

  Styrelsen består av:
  Amanda Person – Phältmarskalk
  Jonathan Jaginder – Vice Phältmarskalk
  Johanna Sjögren Eliasson – Skriphtställare
  Fredd Jonasson – Nestor
  Felicia Pålsson – Nestor
  Sóley Thóra Magnúsdottir – SÄK-chef
  Ida Klasson – SÄK-chef
 • Sedan 2015 har Halmstad Studentkår ett samarbete med programföreningarna Eurekha och Mjölner där vi tillsammans anordnar Arbetsmarknadsdagen. Det är en av Västsveriges största näringslivsmässor för studenter som går av stapeln varje år i början av vårterminen. För mer information, besök www.amdhh.se.