Nollning

Halmstad Studentkår annordnar varje år en nollning för högskolans nya studenter.

Under höstterminen har samtliga program på Högskolan i Halmstad antagning. Nollningen för HT är därför något större än den för VT.

Nollning för höstterminen.

Överstaben är den styrelse som arbetar tillsammans med Studentkåren och Studentsupport för att välkomna nya studenter in till studentlivet, Studentkåren och högskolan. Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje. Ett mål som vi hela tiden syftar tillbaka på under vårens arbete med staberna. Något vi trycker väldigt hårt på är att alla studenter ska känna sig välkomna och alla deltar i nollningen på sina egna villkor, du väljer alltså själv vad du vill vara med på eller inte! Nollningen kommer 2018 att hållas mellan 23 Augusti till 1 September.

För mer information och bilder från tidigare år se gärna vår webbplats: www.nollning.nu
Vill du komma i kontakt med någon från Överstaben angående frågor om Nollningen? Då når du oss snabbast på vår mail: nollning@karen.hh.se

Nollning för vårterminen.

Nollningen är till för att du ska lära känna dina nya klasskamrater, skolan, staden och dig själv! Allt är frivilligt och superspexigt! Den typ av nollning som Studentkåren arrangerar ligger i regel i början på höstterminen, men vi tänkte att även du som börjar nu till våren vill vara med och känna på hur det kan gå till.

Onsdag den 24/1 kommer dagen börja med campusvandring där vi visar de bästa fikaplatserna, häftiga lokaler och utrymmen som du som student har tillgång till. Kom till huvudentrén bredvid Trade Center (det stora höga huset) kl. 9.00 för att gå med. Där kommer vi sedan gemensamt gå till introduktionsmässan som Högskolan själva anordnar mellan 10.00 -12.00. På intromässan kommer du få träffa många engagerade studenter och programföreningar.
Senare på kvällen kommer vi mötas i Idrottscentrum och där kommer det var olika aktiviteter och lekar. Här kommer det finnas tid under lekarna att fixa mat.
På kvällen har vår studentpub Lilla Hjärtat öppet och där bjuds det alltid på överraskningar.

Torsdagen den 25/1 träffas vi i stan för att en poängjakt, där du kommer få chans att lära känna Halmstad som stad. Vid för dåligt väder kommer vi vara inomhus istället.

Fredagen den 26/1 avslutas hela Vårnollningen med en stor sittning där det kommer vara en hel del festligheter och andra roligheter.

Några snabba punkter!
• Namnet ”Nolla” kommer ifrån att man ej tagit några högskolepoäng
• Självklart behöver man inte vara med på alla aktiviteter, utan det är fritt fram att komma på de man kan komma på.
• Vårnollningen är gratis!
• Aktiviteterna är alkoholfria.
• Vårnollningen sker på kvällstid så det inte krockar med skolschemat.
• Du behöver inte vara medlem i Studentkåren för att delta på nollningen men många av våra övriga evenemang/engagemang/aktiviteter är det en grym fördel att vara medlem!
• Lilla Hjärtat (studentpuben) ligger på Nässjögatan 6.

Vill du komma i kontakt med någon från Studentkåren angående frågor om Vårnollningen? Då når du oss snabbast på vår mail: vtnollning@karen.hh.se