Organisation

Här kommer en kort beskrivning av hur organisationen hänger ihop, längre ner hittar du mer information om varje individuell del.
Ni studenter är grunden till vår organisation, utan er skulle vi inte finnas. Det är ni studenter som väljs till studentrepresentanter i högskolans nämnder och råd.

Studentkåren är en medlemsburen organisation vilket innebär att det är medlemmarna som äger föreningen och bestämmer vad och hur vi ska göra saker. Det gör de via Medlemsmötet som är organisationen högsta beslutande organ. Under medlemsmötena beslutas det bland annat om budget, verksamhetsplan och vilka som ska styra organisationen tiden mellan mötena. Medlemsmötet väljer verksamhetsrevisorer som granskar verksamheten och rapporterar tillbaka till medlemsmötena, en valberedning som valbereder personer till poster inom studentkåren. De väljer även Kårstyrelsen som är den instans som bestämmer mellan medlemsmötena och ser till att medlemmarnas beslut genomförs. I Kårstyrelsen ingår presidiet som arbetar heltid, en representant från vardera organ och upp till fem övriga ledamöter.

Under kårstyrelsen finns studentkårens fem kårorgan. Kårorganen är styrelser som väljs av medlemmarna och som arrangerar olika typer av studiesociala event såsom Hjärtslaget, föreläsningar och Nollningen.

 • Kårstyrelsen
  Kårstyrelsen ansvarar för den löpande verksamheten i studentkåren mellan våra medlemsmöten. De har även ansvar för att de beslut som Medlemsmötet fattar genomförs samt att ta fram förslag på projekt, förändringar och annat som kan gynna studentkårens medlemmar.

  Styrelsen består av:
  Ida Bard – Kårordförande
  Dennis Olofsson – Vice kårordförande
  Albin Gustafsson – Vice kårordförande
  Karl-Johan Djervbrandt – Ledamot
  Oskar Nilsson – Ledamot
  Gustav Bengtsson – Ledamot
  Julia Tranberg – Ledamot
  Tatjana Richter – Ledamot
  Ellen Rensgard – Ledamot
  Riccard Kahts Winje – Ledamot
  Marielle Bock – Ledamot
  Vakant – Ledamot
  Vakant – Ledamot
 • Hjärter6
  Hjärter6 är de som driver vår pubverksamhet med sköna afterworks, pubkvällar, phestevent som födelsedagsfest och gasquer m.m. De hänger allt som oftast på vårt kårhus Lilla Hjärtat, studenternas hus på Nässjögatan 6.
  Håll dig uppdaterad och kolla in vad som händer på Hjärter6:s Facebooksida.

  Styrelsen består av:
  Rebecca Andersson – Ordförande
  Benjamin Lilje – Vice ordförande
  Johanna Leon – Pubmästare
  Linda Borgstedt – Inköpsmästare
  Lizeth Alcocer – Nöjesmästare
  Maria Nilsson – Köksmästare
  Linnea Brynell – PR-mästare
  Ida Olsson – Personalmästare
  Oskar Nilsson – Husmästare
 • UFO
  UFO står för University Friendship Organization. Syftet med UFO är att hjälpa internationella studenter att få nya vänner, umgås och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda. UFO består av studenter vid Högskolan i Halmstad som frivilligt planerar och organiserar aktiviteter, resor och andra evenemang. För att nämna några tidigare händelser har UFO arrangerat resor till Lappland ( norra Sverige ) , älgsafari, kryssningar och filmkvällar. För att hjälpa oss med detta har vi våra UFO-buddies, svenska studenter som är intresserade av att träffa internationella studenter och fungera som naturlig koppling mellan den internationella studenten och den svenska kulturen. För att ta del av UFO:s evenemang måste du vara medlem i studentkåren. För alla händelser genom terminer och för att komma i kontakt med internationella studenter gå in och gilla och följ vår Facebook-sida.

  Styrelsen består av:
  Tatjana Richter – Ordförande
  Muhammad Patowary – Vice Ordförande
  Vakant – Sekreterare/Buddyansvarig
  Gwendoline Ngwa Asoh – Marknadsföringsansvarig
  Vakant – Marknadsföringsansvarig
  Prisca Thiru – Eventansvarig
  Vakant – Eventansvarig
  Vakant – Företagskontakt
  Vakant – UFO ambassador
 • Nollningen
  Halmstad Studentkår anordnar varje år en nollning för högskolans nya studenter. Överstaben är det kårorgan som arbetar tillsammans med studentkåren och Studentsupport för att välkomna nya studenter in till studentlivet, studentkåren och Högskolan i Halmstad. Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje – ett mål som vi hela tiden syftar tillbaka på under vårens arbete med staberna. Överstaben börjar sitt arbete tillsammans med de 16 olika staberna och engagerade från alla olika programuppdelningar inför nollningen redan i februari. Arbetet börjar såpass tidigt för att både Överstaben och staber ska hinna arbeta igenom allt i lugn och ro så att nollningen lever upp till målet som sätts varje år av de engagerade. Vi tror på att en lång planeringstid och utbildningar gör vår nollning till en av Sveriges bästa! Du hittar all info om årets nollning på vår hemsida. Om du har några specifika frågor men inte vet vem du ska kontakta, maila kontakt@nollning.nu.

  Styrelsen består av:
  Ellen Rensgard – Ställföreträdande Phältmarskalk
  Victor Larsson – Vice Phältmarskalk
  Greta Kling- Skriphtställare
  Dexter Wolffsohn – Nestor
  John Jansson – Nestor
  Clara Stray Andersson – SÄK-chef
  Felicia Alfredsson – SÄK-chef
 • Thorax
  Thorax främjar overallskulturen, bland annat genom att anordna overallsgasquer och Gröna Milen. Deras största uppdrag är att anordna Hjärtslaget, en tredagars phest i februari där studenter från hela Sverige kommer för att phesta, leka och spela Punschbingo. Vill du veta mer kolla in Hjärtslagets webbplats eller gilla vår Facebooksida Thorax.

  Styrelsen består av:
  Vakant – Klinikchef
  Vakant – Vice Klinikchef
  Vakant – Neurolog
  Vakant – Radiolog
  Vakant – Pediatriker
  Vakant – Patolog
  Vakant – Narkosläkare
  Vakant – Miss Thorax
  Vakant – Mr Thorax
 • Karriär
  Karriär arbetar för att studenter vid Högskolan i Halmstad ska få erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna bl.a. workshops, företagsbesök, mingel och inspirationsföreläsningar.

  Sedan 2015 har Halmstad Studentkår, genom Karriär, ett samarbete med programföreningarna Eurekha och Mjölner där vi tillsammans anordnar Arbetsmarknadsdagen. Det är en av Västsveriges största näringslivsmässor för studenter som går av stapeln varje år i början av vårterminen. För mer information, besök www.amdhh.se.

  Styrelsen består av:
  Elin Jonsson – Ordförande
  Linus Ohlsson – Vice Ordförande
  Yllka Hadri – Företagsansvarig
  Daorsa Devce – Marknadsföringsansvarig  
  Donjeta Neziri – Mäss- och eventansvarig  
  Emma Stolpe- Mäss- och eventansvarig  
 • Förtroendevald och behöver komma igång med att lära känna hur det fungerar med webbplatsen och de olika kanalerna? På Redmine har vi lagt upp flera manualer. Säg gärna till om det är något område som inte täcks upp så löser vi det!

  Dessutom har vi en egen FAQ där du kan hitta svar på de vanligaste frågorna vi får.

  Varmt välkomna!