Organisation

Här kommer en kort beskrivning av hur organisationen hänger ihop, längre ner hittar du mer information om varje individuell del.
Ni studenter är grunden till vår organisation, utan er skulle vi inte finnas. Det är ni studenter som väljs till studentrepresentanter i högskolans nämder och råd.

Studentkåren är en medlemsburen organisation vilket innebär att det är medlemmarna som äger föreningen och bestämmer vad och hur vi ska göra saker. Det gör de via Medlemsmötet som är organisationen högsta beslutande organ. Under medlemsmötena beslutas det bland annat om budget, verksamhetsplan och vilka som ska styra organisatinen tiden emellan mötena. Medlemsmötet väljer verksamhetsrevisor som granskar verksamheten och rapporterat tillbaka till medlemsmötet, en valberedning som valbereder personer till poster inom studentkåren. De väljer även kårstyrelsen som är den instans som bestämmer mellan medlemsmötena och ser till att medlemmarnas beslut genomförs. I kårstyrelsen ingår presidiet som arbetar heltid och styrelsen har även två stycken utskott som svarar inför kårstyrelsen.

Under kårstyrelsen finns Studentkårens sex kårorgan. Kårorganen är styrelser som väljs av medlemmarna och som arrangerar olika typer av studiesociala event så som, arbetsmarknadsdag, fester och nollningen.

 • Kårstyrelsen
  Kårstyrelsen ansvarar för den löpande verksamheten i Studentkåren mellan våra medlemsmöten.De har även ansvar för att de beslut som Medlemsmötet fattar genomförs samt att ta fram förslag på projekt, förändringar och annat som kan gynna Studentkårens medlemmar.

  Styrelsen består av:
  Hanne Göransson – Kårordförande hanne.goransson@karen.hh.se
  Alfred Gotemark – Vice kårordförande alfred.gotemark@karen.hh.se
  Mårten Dalman – Vice kårordförande marten.dalman@karen.hh.se
  Angelica Pantzar – Ledamot angelica.pantzar@karen.hh.se
  Emma Hallin – Ledamot emma.hallin@karen.hh.se
  Eric Berg – Ledamot eric.berg@karen.hh.se
  Erica Anderzén – Ledamot erica.anderzen@karen.hh.se
  Julia Lundström – Ledamot julia.lundstrom@karen.hh.se
  Josefine Rebinder-Lindström – Ledamot Josefine.rebinder-lindstrom@karen.hh.se
  Julia Färm – Ledamot julia.farm@karen.hh.se
  Malin Fällgren – Ledamot malin.fallgren@karen.hh.se
  Patrik Nordlund – Ledamot patrik.nordlund@karen.hh.se

 • Hjärter6
  Hjärter 6 är de som driver vår pubverksamhet med sköna afterworks, pubkvällar, phestevent som födelsedagsfest och gasquer med mera. De hänger allt som oftast på vårt kårhus Lilla Hjärtat, studenternas hus på Nässjögatan 6.
  Håll dig uppdaterad och kolla in vad som händer på Hjärter 6 facebooksida!

  Styrelsen består av:
  Joakim Tegnhammar – Ordföramde joakim.tegnhammar@karen.hh.se
  Julia Färm – Vice ordförande julia.farm@karen.hh.se
  Johan Borg – Pubmästare johan.borg@karen.hh.se
  Kajsa Lindhé – Inköpsmästare kajsa.lindhe@karen.hh.se
  Julia Rask – Nöjesmästare Julia.rask@karen.hh.se
  Maja Widén – Köksmästare maja.widen@karen.hh.se
  Fanny Stray Andreasson – Infomästare fanny.stray@karen.hh.se
  Jessika Lönn – Personalmästare jessika.lonn@karen.hh.se
  Gustav Bengtsson – Husmästare gustav.bengtsson@karen.hh.se

 • UFO
  University Friendship Organization. Syftet med UFO är att hjälpa internationella studenter att få nya vänner, umgås och uppleva vad Halmstad och Sverige har att erbjuda . UFO består av studenter vid Högskolan i Halmstad som frivilligt planerar och organiserar aktiviteter, resor och andra evenemang. För att nämna några tidigare händelser har UFO arrangerat resor till Lappland ( norra Sverige ) , älgsafari, kryssningar och filmkvällar. För att hjälpa oss med detta har vi våra UFO -buddies, svenska studenter som är intresserade av att träffa internationella studenter och fungerar som naturlig koppling mellan den internationella studenten och den svenska kulturen. För att bli medlem i UFO måste du vara medlem i studentkåren ” Kåren”. För alla händelser genom terminer och för att komma i kontakt med internationella studenter gå in och gilla och följ vår Facebook-sida.
  Du kan även kontakta oss på ufo@karen.hh.se!

  Styrelsen består av:
  Malin Fällgren – Ordförande malin.fallgren@karen.hh.se
  Amandus Carlenfors – Vice Ordförande amandus.carlenfors@karen.hh.se
  David Petrovski – Marknadsföringsansvarig david.petrovski@karen.hh.se
  Melinda Lilliehorn – Marknadsföringsansvarig Melinda.lilliehorn@karen.hh.se
  Emelie Klang – Eventansvarig Emelie.klang@karen.hh.se
  Emma Ahlqvist – Eventansvarig Emma.ahlquist@karen.hh.se
  Sophie Montgomery – Företagskontakt sophie.montgomery@karen.hh.se

 • Nollningen
  Halmstad Studentkår anordnar varje år en nollning för högskolans nya studenter. Överstaben är det Kårorgan som arbetar tillsammans med Studentkåren och Studentsupport för att välkomna nya studenter in till studentlivet, Studentkåren och Högskolan i Halmstad. Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje. Ett mål som vi hela tiden syftar tillbaka på under vårens arbete med staberna. Överstaben börjar sitt arbete tillsammans med de 16 olika staber och engagerade från alla olika programuppdelningar arbetet inför nollningen i februari. Arbetet börjar så pass tidigt för att både Överstab och staber ska hinna arbeta igenom allt i lugn och ro så att nollningen lever upp till målet som sätts varje år av de engagerade.  Vi tror på att en lång planeringstid och utbildningar gör vår nollning till en av Sveriges bästa! Du hittar all info om årets nollning på vår hemsida.

  Styrelsen består av:
  Julia Lundström – Phältmarskalk julia.lundstrom@karen.hh.se
  Johanna Lindberg – Vice Phältmarskalk johanna.lindberg@karen.hh.se
  Karl-Johan Djervbrant – Skriphtställare karl-johan.djervbrant@karen.hh.se
  Lina Fagerberg – Nestor lina.fagerberg@karen.hh.se
  Andreas Häggström – Nestor andreas.haggstrom@karen.hh.se
  Hadassa Creson – SÄK-chef hadassa.creson@karen.hh.se
  Jacob Hapaala – SÄK-chef jacob.haapala@karen.hh.se

 • Thorax
  Thorax främjar overallskulturen, bland annat genom att anordna overallsgasquer och Gröna Milen. Deras största uppdrag är att anordna Hjärtslaget, en tredagars phest i februari där studenter från hela Sverige kommer för att phesta, leka och spela Punschbingo. Vill du veta mer kolla in Hjärtslagets webbplats eller gilla vår Facebooksida Thorax.

  Styrelsen består av:
  Erica “Dr. Voldemort” Anderzén – Klinikchef erica.anderzen@karen.hh.se
  Dennis “Dr. Grindelwal” Olofsson – Vice Klinikchef dennis.olofsson@karen.hh.se
  Erik “Dr. Weasley” Edelönn – Neurolog erik.edelonn@karen.hh.se
  Alexander “Dr. Dobby” Lundström – Radiolog alexander.lundstrom@karen.hh.se
  Emelie “Dr. Lovegood” Klang – Pediatriker Emelie.klang@karen.hh.se
  Jasmine “Dr. Fluffy” Sturesson – Patolog jasmin.sturesson@karen.hh.se
  Pontus “Dr. Hagrid” Olausson – Narkosläkare pontus.olausson@karen.hh.see
  Matilda “Dr. Norris” Carlsson – Miss Thorax matilda.carlsson@karen.hh.se
  Jonathan “Dr. Crookshanks” Jaginder – Mr Thorax jonathan.jaginder@karen.hh.se

 • Motvinden
  En studenttidning vars syfte är att upplysa studenterna om det som är aktuellt inom Halmstads studentliv, utveckling samt framsteg inom utbildning och studentkåren. Tidningen kommer att prioritera aktuella ämnen i samhället som berör och påverkar oss alla oavsett vart vi befinner oss.
  Motvinden publiceras digitalt på hemsidan. I dagens samhälle präglas digitala medier med funktionaliteten och det snabbt växande behovet av nyhets- och informationsleverans. Det ser vi som en positiv förändring i det nya medielandskapet. Med en oerhört stor vilja för att utveckla tidningen i framtiden, ser vi stora utvecklingsmöjligheter, i innehåll som form. Entusiasm och härlig energi är det som driver redaktionen!

  Styrelsen består av:

 • Karriär
  Karriär arbetar för att studenter vid Högskolan i Halmstad ska få erfarenheter och kontakter med näringslivet redan under studierna. Detta gör vi genom att anordna bl.a. workshops, företagsbesök, mingel och inspirationsföreläsningar. Har du förslag på företag som just du vill träffa? Kontakta isåfall Josefine.rebinder-lindstrom@karen.hh.se .

  Sedan 2015 har Halmstad Studentkår, genom karriär, ett samarbete med Eurekha & Mjölner där vi tillsammans anordnar Arbetsmarknadsdagen. Det är en av västsveriges största näringslivsmässor för studenter som går av stapeln varje år i början av vårterminen. För mer information, besök www.amdhh.se.

  Styrelsen består av:
  Fredrik Karlström – Ordförande fredrik.karlstrom@karen.hh.se
  Maja Vestergård Nielsen – Vice Ordförande maja.vestergard-nielsen@karen.hh.se
  Josefine Rebinder-Lindström – Företagsansvarig Josefine.rebinder-lindstrom@karen.hh.se
  Jennie Johansson – Eventansvarig jennie.johansson@karen.hh.se 
  Tobias Tisell – Mässansvarig Tobias.tisell@karen.hh.se  
  Oliwer Granhagen – Mässansvarig Oliwer.Granhagen@karen.hh.se  

Utöver ovanstående finns även två utskott till kårstyrelsen:

 • KAOS
  KAOS står för “Kårens Administration av Operativa System” – enkelt förklarat är KAOS vi som ser till att studentkårens IT fungerar och att de har de verktyg som de behöver. Ett exempel på sådant som KAOS arbetar med är det du sitter med just nu: webbplatsen!

  KAOS startades 2014 av några engagerade och består av en kärngrupp på fem personer: Madeleine Bagge, Sofie Eriksson, Ellen Arvidsson, Martin Holm-Sjölin och Andreas Axelsson. KAOS träffas första lördagen i månaden, under så kallade KAOS-rep. Där pysslar vi med allt vad vi kan ha att göra för stunden. Det kan handla om att arbeta med ett visst projekt för studentkåren eller med egna projekt. Det kommer även att förekomma ämnesföreläsningar förutsatt att intresset och kompetensen finns på plats. Detta innebär alltså att om du känner dig som en Gitguru, Java-jedi eller Python-prins(essa) eller sitter med stora kunskaper inom ett annat IT-område, är du varmt välkommen att hålla ett pass om detta! Vi vill bidra till ökad kompetens bland studenterna och ta tillvara på den som redan finns.

  För att komma i kontakt med oss kan du komma på våra KAOS-rep, maila kaos@karen.hh.se eller hitta oss på halmstadstudentkar.slack.com om du har ett mailkonto på karen.hh.se.

  Förtroendevald och behöver komma igång med att lära känna hur det fungerar med webbplatsen och de olika kanalerna? På Redmine har vi lagt upp flera manualer! Säg gärna till om det är något område som inte täcks upp så löser vi det!

  Dessutom har vi en egen FAQ där du kan hitta svar på de vanligaste frågorna vi får.

  Varmt välkomna!