Våra bostäder

För att få erbjudanden om våra bostäder behöver du ställa dig i Studentkårens bostadskö. Det gör du enklast genom att maila bostad@karen.hh.se. Observera att du måste vara medlem i Halmstad Studentkår för att få bostad genom HSK Fastigheter. Blir du erbjuden ett bostad genom oss kontaktas du via samma mailadress.

Studentboende Krusbäret – bo i korridor.

Avstånd

Krusbäret är ett område med två byggnader bestående av 162 studentrum. Beläget ca 1 kilometer från högskolan och ca 1.5 kilometer till centrum är det enkelt att ta sig fram genom både gång och cykel. Önskar man ta sig längre sträckor finns busshållplats på gatan precis utanför och tågstation och busstation inom ca 1 kilometers avstånd.

Boendet

På Krusbäret bor du i rymliga och luftiga studentrum på ca 20 kvm med egen toalett och dusch. Varje våningsplan är uppdelat i fyra enheter där varje enhet består av 8-10 studentrum med ett stort gemensamt kök. I varje studentrum finns uttag till bredband som ingår i hyran. Hyran är ca 3600 SEK per kalendermånad.

Kommer familjen på besök? I fastigheten finns två gästrum som hyrs ut till ett bra pris.

Omgivningen

I närområdet har du tillgång till matvarubutiker, gym, pizzerior och restauranger. Även parker, tennisplaner och närheten till promenadstråk runt Halmstad. Inte långt bort ligger även Halmstad Arena som erbjuder både sport och badhus.

Att bo i korridor

Att bo i korridor är ett roligt boendealternativ som student. Här finns alltid någon att prata med och det är ofta något på gång. Du har dock ditt eget rum att så att du kan stänga dörren om dig om du vill vara i fred när du behöver det. Att bo tillsammans med andra kan kännas tryggt när man inte bott hemifrån tidigare och dessutom är det ekonomiskt då man kan dela på många utgifter.

På Krusbäret bor du även i en internationell miljö med möjlighet att lära känna människor från hela världen. Många av högskolans internationella studenter bor här under sin tid på skolan.

Sommarmånader i studentbostad

Vi tillämpar 12-månaders hyra i våra bostäder vilket innebär att du betalar samma månadshyra under hela året. Vi har även 3 kalendermånaders uppsägningstid.